dinsdag 1 maart 2011

Walter Manschot speelt de sterren van de hemel

Wat is er met Walter gebeurd? Op de zesde speeldag behaalde op originele wijze hij twee punten. Helaas kon hij de derde ronde niet spelen. In de eerste ronde versloeg hij Jan Vermeer. Hij zette Jan’s koning midden op het bord mat. De manier waarop was wonderschoon, dus zult u dat in ASV-Nieuws zien. Ook Dick Hajee ondervond Walter’s schaakkracht en moest een nul incasseren. Rob Cornips was uiteindelijk de lachende derde. Ondanks zijn verlies tegen Martijn Boele liep hij toch een vol punt uit heeft 1½ punt voorsprong met nog drie ronden te spelen. Alleen Jan Vermeer kan hem nog theoretisch inhalen. Henk Kuiphof deed het met 2½ punt ook geweldig. In de laatste ronde bond hij Tje-Wing Au aan zijn zegekar met een mooi schijnoffer. Martijn Boele moest tegen Fritz en verloor. Gelukkig had Martijn respect voor mijn mooie nieuwe laptop, want ware die oud geweest, dan had ik de toekomst niet kunnen voorspellen. Ook Dick Hajee deed het goed. Vooral zijn winst op Tje-Wing Au viel op. Hans Donker had een zware middag; eerst tegen de in vorm zijnde Henk Kuiphof, dan tegen Fritz en in de laatste ronde tegen Jan Vermeer, die inmiddels wakker was geworden en weer sterk schaakte.
In de B-groep nam Horst Eder verder afstand van zijn achtervolgers door Gerrit Jansen te verslaan. Ook Robbert Lubbers behaalde winst op Gerrit Jansen, die hiermee hekkesluiter bleef.
De volgende en laatste speeldag is op dinsdag 29 maart.
NB: in het kader van schaakmaand april organiseert ASV en de bibliotheek allerlei schaakfestiviteiten. Ook het Daglichtschaak neemt hieraan deel.
op dinsdag 26 april vindt daarom een extra speeldag plaats. Gespeeld wordt in de bibliotheek in de Koningstraat. Het speeltempo bedraagt 10 minuten p.p.p.p. We beginnen om 14.00 uur en eindigen om 17.00 uur. We spelen 2 partijen per uur, dus 6 partijen. Deelname gratis. Jan Vermeer

Geen opmerkingen: